Styliste Maartje: heerlijk op haar plek ‘in de frontlinie’

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 15:36

Styliste Maartje heeft een zware ochtend. De vrolijke Groesbeekse is in een verwoede strijd met het nieuwe kassasysteem in de winkel in Nijmegen. ,,Ik heb het niet zo op technologie”, verklapt ze op fluistertoon maar met een grote lach nadat het euvel is verholpen.
Als jong meisje stond Maartje Vissers al bij een kassa. ,,Mijn moeder had in Groesbeek een winkel met huishoud- en cadeauartikelen. Daar stond ik al heel jong met mijn neus bovenop de kassa als zij erachter stond. Achter de toonbank was ik het liefst. Mijn moeder moest me er soms zelfs wegsturen.”

Inmiddels is Maartje alweer ruim tien jaar styliste bij Sandwich_. Zij is het alziende oog in Nijmegen: de etaleur. ,,Een etaleur verzorgt de uitstraling van de winkel. Niet alleen de etalage, maar ook de aankleding van de mannequins”, legt ze uit. ,,Als etaleur ben je de spil tussen de styling en de verkoop. Die twee staan soms lijnrecht tegenover elkaar. Want het mooiste plaatje is niet altijd commercieel het beste verhaal. Ik was bij modewinkels jarenlang het verbindingsstuk; lekker stoeien met beide kanten.”
Bij Sandwich_ neemt Maartje, moeder van een dochter en een zoon, dit gedeelte ook voor haar rekening. ,,De andere meiden hier kunnen het ook, maar ze vinden het fijn als ik het doe. Daar krijg ik de vrije hand in en daar ben ik heel blij mee.”
Daarbij is Maartje natuurlijk ook styliste. ,,Ik vond het voorheen heerlijk achter de schermen. Maar nu sta ik ook alweer een aantal jaren ‘in de frontlinie’ met het directe contact met klanten. Daar word ik ook blij van. Op dat vlak vullen we elkaar in het switch team heel goed aan: Brenda en Anja zijn veel extraverter en makkelijk in de omgang terwijl ik wat rustiger ben en de kat uit de boom kijk. Dat werkt heel fijn samen.”
Wat draag je zelf vandaag? ,,Een heerlijke sweatjurk met bijpassende legging van Zoso, een van onze nieuwe merken. Zoso is een Nederlands merk en heeft een mooie mix van stijl en comfort. Casual met een lekker sweatstofje. Ik ben gek op dikke tricots. Tuniekjes met een col of een V-hals, daar word ik helemaal blij van. Met een mooie naadvorm. Het merk sluit heel goed aan op de kleding van switch, dat gevoel had ik meteen.”
Dat laatste vindt Maartje fijn. Zoso voelt direct vertrouwd. ,,Dat switch gevoel kennen we allen goed hier, daar voelen we ons fijn bij: comfort maar tegelijk heel leuk eruit zien. Mooie materialen met altijd een gekke twist eraan. Net even anders dan anders. Dat is Zoso ook en dat sluit dus geweldig aan.”


«   »