Store manager Veenendaal Carla: zelfbewust en vastberaden

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 15:36

Met een stralende blik staat store manager Carla Pleunen bij de deur van de winkel in Veenendaal. In de winkel aan de Hoofdstraat 59 staat de koffie klaar. Zoals altijd, voor iedereen.
Afgelopen juni is Carla begonnen in Veenendaal. ,,Ik geef iedereen in de winkel koffie, of je nu wel of niet iets koopt. Daar moesten de mensen hier wel even aan wennen”, zegt ze met een lach. ,,Ik vind de sfeer in de winkel ontzettend belangrijk. Het is hier altijd gezellig. Alsof je je huiskamer binnenloopt, dát gevoel. In de zomer schonken we liters citroenwater, met het warme weer. Hóé leuk? Die fijne sfeer is de grote kracht hier.”

Carla, trotse moeder van twee dochters, woont in Renswoude en is een geïnteresseerde en zelfbewuste vrouw. ,,Voordat ik in juni bij Sandwich_ kwam, werkte ik jaren op ‘inspringbasis’ bij modewinkels in het hogere segment, vaak elke week ergens anders. Heel leuk en gevarieerd. Maar ik miste de saamhorigheid van een vast team.”
Die heeft ze gevonden bij switch in Veenendaal. Carla weet precies wat ze wil. ,,Ik hou van mensen om me heen. En van aansturen. Hier heb ik als store manager het complete plaatje. Die uitdaging heb ik nodig. Ik kom lichamelijk moe thuis, maar heb dan een heerlijke, bevredigende dag in de winkel gehad.”
Haar specialiteit? Mensenkennis: de vraag van de klant aanvoelen, nog voordat de klant weet wat ze wil. ,,Dat is mijn kracht. Dat vinden klanten leuk, maar ook best spannend. Soms kijken ze me eerst sceptisch aan, maar onderweg zeggen ze: je hebt er toch echt kijk op.’
Kijk op mensen en wat bij ze past. ,,Dat vertrouwen winnen vind ik fijn. Die vertrouwensband is voor mij de waardering van mijn werk.”
Wat draag je zelf vandaag? ,,Een heerlijke jurk van Juffrouw Jansen, een modemerk uit Amsterdam. Van één van de nieuwe collecties die we in de winkel hebben hangen. Wat ik zelf heel erg leuk vind, is dat de ontwerpen gebaseerd zijn op de stijliconen uit de vijftiger jaren. De Grace Kelly’s van deze wereld, in mijn verbeelding: klassieke mooie vrouwen.”
Juffrouw Jansen is een merk met een prachtige pasvorm, zegt Carla. ,,De kleding geeft je een heel mooi, vrouwelijk silhouet. En dat geldt voor iedere vrouw: ook met een maatje meer of juist een maatje minder. Dat laatste vind ik ook heel belangrijk. Dat vrouwen met een klein postuur niet altijd bij maatje 176 terechtkomen. Maar dat ook zij zich mooi vrouwelijk kunnen kleden.”
,,Het leuke aan deze collectie is dat je kleding op elke gelegenheid kan dragen. De jurk die ik draag kan klassiek, maar ook casual met een leuk jasje. Met sneakers of met laarzen. Dat vind ik het fijne aan Juffrouw Jansen.”


«   »