Styliste Anja: ‘Lief en leed delen op de winkelvloer’

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 15:38

Voor styliste Anja Thomassen zit de dag in de winkel in Nijmegen er rond half zes bíjna op. In het magazijn achter de winkel draait ze soepel nog even de afwas van die dag er doorheen. ,,Oh, help je mee?”, vraagt ze vrolijk. Mooi, des te eerder is ze bij dochter Eline die onderweg is naar het stadscentrum voor een hapje en een drankje met haar moeder.

,,Het leuke vind ik dat we met de meiden hier in de winkel echt een team zijn en het samen doen”, zegt Anja als de vaat is opgeruimd en ze lekker is gaan zitten. ,,Stofzuigen, de winkel in hangen of een etalage maken, het maakt niet uit. Iedereen doet wat nodig is.”
Anja woont in Wijchen en is een ervaren styliste. ,,Ik werk 27 jaar in de mode, waarvan 14 jaar bij Sandwich_. Al die jaren samen met Brenda die nu eigenaar is. We zeggen wel eens gekscherend: we houden het samen langer vol dan met onze huwelijken”, zegt ze lachend. ,,We weten precies wat we aan elkaar hebben. Ik vind het heel belangrijk dat het hier zo gezellig is. Klanten zien hoeveel lol wij samen hebben.”
Anja hecht veel waarde aan de sterke band met haar klanten. ,,Het leuke aan mijn lange tijd bij Sandwich_ is dat ik klanten heel goed ken. Je groeit met elkaar mee. Klanten met kleine kindjes van toen die nu tiener zijn geworden. Soms zijn die kinderen nu alweer jonge moeders die zelf óók komen shoppen.”
Als er bij mensen thuis iets gebeurt leeft Anja ook mee. ,,Een overlijden van een partner of de geboorte van een kind of een kleinkind. Dan ben ik de eerste die een kaartje stuurt. Dat persoonlijke, intieme contact vind ik ontzettend fijn. In de winkel net zo. Ik wil dat mensen hier altijd met een blij gevoel en mooi naar buiten lopen.”
Wat draag je zelf vandaag? ,,Een jurk van Juffrouw Jansen. Een Amsterdams modemerk met een klassieke, nette collectie met heel mooie stoffen. Voor bijzondere gelegenheden zul je met dit merk altijd slagen. Tegelijk kun je je outfit speels en sportief maken met een stoer jasje of een gekke trui. En draag je een panty eronder met een stijlvol hakje of juist een sneaker? Je kunt er alle kanten mee op. Dat vind ik zo leuk.”
Anja is blij met Juffrouw Jansen als een van de nieuwe merken in de winkel. ,,Heel leuk maar ook wel spannend, hoor. Het was toch afwachten hoe klanten die Sandwich_ zo gewend zijn erop reageren. Maar ze vinden het gelukkig geweldig.”
,,Het leuke daarbij is dat we nu ook nieuwe klanten trekken. Door een vernieuwde etalage met de kleding van Juffrouw Jansen komen er ook nieuwe mensen binnen die dít helemaal geweldig vinden. Superleuk.”


«   »