Ons team

Eigenaar Brenda: Alles is familie

Natúúrlijk heeft Brenda wel even tijd. Die maakt ze voor je. In de ochtend, vlak voor de winkel in de Nijmeegse Marikenstraat opent, is ze nog met de laatste voorbereidingen voor de dag bezig. Maar een gepassioneerd gesprek over haar winkels komt nooit ongelegen.,,Ruim negentien jaar zitten we hier nu al”, telt ze vlot de jaren. ,,Volgend jaar ons jubileum inderdaad. Geweldig, heb ik nu al zin in. Ik werk al bijna dertig jaar in kledingwinkels en in 2012 nam ik Sandwich_ in Nijmegen over met Frank, mijn man. In 2014 kwam daar de winkel in Apeldoorn bij en in 2018 Veenendaal. Ik vind het heerlijk.”

Lees meer »

Styliste Anja: ‘Lief en leed delen op de winkelvloer’

Voor styliste Anja Thomassen zit de dag in de winkel in Nijmegen er rond half zes bíjna op. In het magazijn achter de winkel draait ze soepel nog even de afwas van die dag er doorheen. ,,Oh, help je mee?”, vraagt ze vrolijk. Mooi, des te eerder is ze bij dochter Eline die onderweg is naar het stadscentrum voor een hapje en een drankje met haar moeder.

Lees meer »

Store manager Veenendaal Carla: zelfbewust en vastberaden

Met een stralende blik staat store manager Carla Pleunen bij de deur van de winkel in Veenendaal. In de winkel aan de Hoofdstraat 59 staat de koffie klaar. Zoals altijd, voor iedereen.Afgelopen juni is Carla begonnen in Veenendaal. ,,Ik geef iedereen in de winkel koffie, of je nu wel of niet iets koopt. Daar moesten de mensen hier wel even aan wennen”, zegt ze met een lach. ,,Ik vind de sfeer in de winkel ontzettend belangrijk. Het is hier altijd gezellig. Alsof je je huiskamer binnenloopt, dát gevoel. In de zomer schonken we liters citroenwater, met het warme weer. Hóé leuk? Die fijne sfeer is de grote kracht hier.”

Lees meer »

Styliste Helma, carrièreswitch: na een dagje meedraaien was ze verkocht

Waar bijna alle stylistes een lange carrière in de mode hebben, was de aanvliegroute van styliste Helma Besemer helemaal anders. ‘Ik heb 37 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt met kinderen met een verstandelijke beperking’, vertelt Helma in de winkel in Nijmegen. ‘Heel erg leuk. Toen het speciaal onderwijs in 2017 op de schop ging, besloot ik te stoppen. ‘Wat ga je dan in godsnaam doen?’, vroegen mensen me. ‘Dan zit je daar maar thuis.’ Nou, mooi niet. Gaat de ene deur dicht, dan gaat de volgende open.’

Lees meer »

Styliste Maartje: heerlijk op haar plek ‘in de frontlinie’

Styliste Maartje heeft een zware ochtend. De vrolijke Groesbeekse is in een verwoede strijd met het nieuwe kassasysteem in de winkel in Nijmegen. ,,Ik heb het niet zo op technologie”, verklapt ze op fluistertoon maar met een grote lach nadat het euvel is verholpen.Als jong meisje stond Maartje Vissers al bij een kassa. ,,Mijn moeder had in Groesbeek een winkel met huishoud- en cadeauartikelen. Daar stond ik al heel jong met mijn neus bovenop de kassa als zij erachter stond. Achter de toonbank was ik het liefst. Mijn moeder moest me er soms zelfs wegsturen.”

Lees meer »