Home


Welkom op de website van SWNijmegen

 

Leuk dat je bij ons komt kijken! Ook dit najaar zijn alle nieuwe artikelen van Sandwich_ gewoon weer in onze winkels in Nijmegen en Veenendaal te vinden. Daarnaast hebben we een aantal prachtige nieuwe merken voor je uitgezocht: Juffrouw Jansen, Kyra en Ko, Poools, Yellow Label en Zoso.

Deze selectie is door Sandwich_eigenaar Brenda voor je gemaakt en met veel zorg afgestemd op de voorkeuren van onze klanten. Een bezoekje aan onze winkels is het meer dan waard want de eerste collecties van deze nieuwe merken zijn al binnen.

Kijk gerust even verder op onze vernieuwde website en leer meteen onze geweldige Sandwich_stylisten nóg beter kennen.


Sandwich_eigenaar Brenda: Alles is familie
Natúúrlijk heeft Brenda wel even tijd. Die maakt ze voor je. In de ochtend, vlak voor de winkel in de Nijmeegse Marikenstraat opent, is ze nog met de laatste voorbereidingen voor de dag bezig. Maar een gepassioneerd gesprek over haar Sandwich_winkels komt nooit ongelegen.
,,Ruim negentien jaar zitten we hier nu al”, telt ze vlot de jaren. ,,Volgend jaar ons jubileum inderdaad. Geweldig, heb ik nu al zin in. Ik werk al bijna dertig jaar in kledingwinkels en in 2012 nam ik... Sandwich_ in Nijmegen over met Frank, mijn man. In 2014 kwam daar de winkel in Apeldoorn bij en in 2018 Veenendaal. Ik vind het heerlijk.”
Brenda doet alles vol enthousiasme, altijd. Samen met manlief Frank, haar steun en toeverlaat. ,,Ik ben degene die zichtbaar is in de winkels, Frank doet al het onzichtbare werk achter de schermen. We kunnen niet zonder elkaar. Ik vind het heel fijn om met familie te werken. Met Frank, mijn zussen en een geweldig team Sandwich_vrouwen die al jaren mijn rotsen in de branding zijn..”
Brenda komt uit een Nijmeegs ondernemersgezin met zeven kinderen. ,,Mijn vader was groenteboer en later melkboer. Ik ging als klein meisje al mee op de wagen om groenten te verkopen in de stad, het hele gezin werkte mee. Ik dacht toen altijd dat ik groenteboer zou worden, zo mooi vond ik het wat mijn vader deed. Hij maakte een krop sla nog mooier dan hij was”, zegt ze lachend.
Voor Brenda werden het geen groenten, maar een leven lang gelukkig in de kleding. ,,Mijn vader was altijd goed gekleed. Hij droeg een stofjas als hij werkte, maar daaronder altijd een overhemd met een stropdas.”
Wat draag je zelf vandaag? ,,Een lange rok, een mooie top en een kleurrijk vest van Poools, een van onze nieuwe merken bij Sandwich_. Poools is een Nederlands modemerk waar vrijwel alleen maar vrouwen werken. Mede daardoor voelde ik vanaf de eerste kennismaking in Winssen direct een heel fijne klik met de mensen daar. Daarbij is het een familiebedrijf, dan voel ik me natuurlijk meteen thuis. Alles is familie.”
Poools levert vier keer per jaar complete collecties aan Sandwich_. ,,Je kunt van top tot teen door ze worden aangekleed. Ze hebben prachtige breisels en veel casual tops; blousjes en T-shirts. Heel modern, fijn om te dragen en je bent meteen lekker mooi.”
,,Ik ben ontzettend blij met dit merk als aanvulling op ons assortiment. Poools ziet graag dat wij, vrouwen, mooi vrouwelijk en sportief gekleed zijn: een mooie rok met een stoer jasje, of een stoere broek met een luxe top. Het zachte gecombineerd met een goede fit. Die combinatie is waarom ik er zelf zo op gevallen ben. Ik zag mijn klanten het meteen dragen.”
En weg is ze weer. De winkel gaat open. Dan wil Brenda maar op één plek in de wereld zijn. Waar ze altijd is: dicht bij haar klanten.

Sandwich_styliste Anja: ‘Lief en leed delen op de winkelvloer’
Voor Sandwich_styliste Anja Thomassen zit de dag in de winkel in Nijmegen er rond half zes bíjna op. In het magazijn achter de winkel draait ze soepel nog even de afwas van die dag er doorheen. ,,Oh, help je mee?”, vraagt ze vrolijk. Mooi, des te eerder is ze bij dochter Eline die onderweg is naar het stadscentrum voor een hapje en een drankje met haar moeder.
,,Het leuke vind ik dat we met de meiden hier in de winkel echt een team zijn en het samen doen”, zegt Anja als... de vaat is opgeruimd en ze lekker is gaan zitten. ,,Stofzuigen, de winkel in hangen of een etalage maken, het maakt niet uit. Iedereen doet wat nodig is.”
Anja woont in Wijchen en is een ervaren styliste. ,,Ik werk 27 jaar in de mode, waarvan 14 jaar bij Sandwich_. Al die jaren samen met Brenda die nu eigenaar is. We zeggen wel eens gekscherend: we houden het samen langer vol dan met onze huwelijken”, zegt ze lachend. ,,We weten precies wat we aan elkaar hebben. Ik vind het heel belangrijk dat het hier zo gezellig is. Klanten zien hoeveel lol wij samen hebben.”
Anja hecht veel waarde aan de sterke band met haar klanten. ,,Het leuke aan mijn lange tijd bij Sandwich_ is dat ik klanten heel goed ken. Je groeit met elkaar mee. Klanten met kleine kindjes van toen die nu tiener zijn geworden. Soms zijn die kinderen nu alweer jonge moeders die zelf óók komen shoppen.”
Als er bij mensen thuis iets gebeurt leeft Anja ook mee. ,,Een overlijden van een partner of de geboorte van een kind of een kleinkind. Dan ben ik de eerste die een kaartje stuurt. Dat persoonlijke, intieme contact vind ik ontzettend fijn. In de winkel net zo. Ik wil dat mensen hier altijd met een blij gevoel en mooi naar buiten lopen.”
Wat draag je zelf vandaag? ,,Een jurk van Juffrouw Jansen. Een Amsterdams modemerk met een klassieke, nette collectie met heel mooie stoffen. Voor bijzondere gelegenheden zul je met dit merk altijd slagen. Tegelijk kun je je outift speels en sportief maken met een stoer jasje of een gekke trui. En draag je een panty eronder met een stijlvol hakje of juist een sneaker? Je kunt er alle kanten mee op. Dat vind ik zo leuk.”
Anja is blij met Juffrouw Jansen als een van de nieuwe merken in de winkel. ,,Heel leuk maar ook wel spannend, hoor. Het was toch afwachten hoe klanten die Sandwich_ zo gewend zijn erop reageren. Maar ze vinden het gelukkig geweldig.”
,,Het leuke daarbij is dat we nu ook nieuwe klanten trekken. Door een vernieuwde etalage met de kleding van Juffrouw Jansen komen er ook nieuwe mensen binnen die dít helemaal geweldig vinden. Superleuk.”

Sandwich_store manager Veenendaal Carla: zelfbewust en vastberaden
Met een stralende blik staat store manager Carla Pleunen bij de deur van de Sandwich_winkel in Veenendaal. In de winkel aan de Hoofdstraat 59 staat de koffie klaar. Zoals altijd, voor iedereen.
Afgelopen juni is Carla begonnen in Veenendaal. ,,Ik geef iedereen in de winkel koffie, of je nu wel of niet iets koopt. Daar moesten de mensen hier wel even aan wennen”, zegt ze met een lach. ,,Ik vind de sfeer in de winkel ontzettend belangrijk. Het is hier altijd gezellig. Alsof je je huiskamer binnenloopt, dát gevoel.... In de zomer schonken we liters citroenwater, met het warme weer. Hóé leuk? Die fijne sfeer is de grote kracht hier.”
Carla, trotse moeder van twee dochters, woont in Renswoude en is een geïnteresseerde en zelfbewuste vrouw. ,,Voordat ik in juni bij Sandwich_ kwam, werkte ik jaren op ‘inspringbasis’ bij modewinkels in het hogere segment, vaak elke week ergens anders. Heel leuk en gevarieerd. Maar ik miste de saamhorigheid van een vast team.”
Die heeft ze gevonden bij Sandwich_ in Veenendaal. Carla weet precies wat ze wil. ,,Ik hou van mensen om me heen. En van aansturen. Hier heb ik als store manager het complete plaatje. Die uitdaging heb ik nodig. Ik kom lichamelijk moe thuis, maar heb dan een heerlijke, bevredigende dag in de winkel gehad.”
Haar specialiteit? Mensenkennis: de vraag van de klant aanvoelen, nog voordat de klant weet wat ze wil. ,,Dat is mijn kracht. Dat vinden klanten leuk, maar ook best spannend. Soms kijken ze me eerst sceptisch aan, maar onderweg zeggen ze: je hebt er toch echt kijk op.’
Kijk op mensen en wat bij ze past. ,,Dat vertrouwen winnen vind ik fijn. Die vertrouwensband is voor mij de waardering van mijn werk.”
Wat draag je zelf vandaag? ,,Een heerlijke jurk van Jufrouw Jansen, een modemerk uit Amsterdam. Van één van de nieuwe collecties die we in de winkel hebben hangen. Wat ik zelf heel erg leuk vind, is dat de ontwerpen gebasseerd zijn op de stijliconen uit de vijftiger jaren. De Grace Kelly’s van deze wereld, in mijn verbeelding: klassieke mooie vrouwen.”
Juffrouw Jansen is een merk met een prachtige pasvorm, zegt Carla. ,,De kleding geeft je een heel mooi, vrouwelijk silhouet. En dat geldt voor iedere vrouw: ook met een maatje meer of juist een maatje minder. Dat laatste vind ik ook heel belangrijk. Dat vrouwen met een klein postuur niet altijd bij maatje 176 terechtkomen. Maar dat ook zij zich mooi vrouwelijk kunnen kleden.”
,,Het leuke aan deze collectie is dat je kleding op elke gelegenheid kan dragen. De jurk die ik draag kan klassiek, maar ook casual met een leuk jasje. Met sneakers of met laarzen. Dat vind ik het fijne aan Juffrouw Jansen.”

Onze nieuwe merken


Sandwich_styliste Maartje: heerlijk op haar plek ‘in de frontlinie’ Sandwich_styliste Maartje heeft een zware ochtend. De vrolijke Groesbeekse is in een verwoede strijd met het nieuwe kassasysteem in de winkel in Nijmegen. ,,Ik heb het niet zo op technologie”, verklapt ze op fluistertoon maar met een grote lach nadat het euvel is verholpen.
Als jong meisje stond Maartje Vissers al bij een kassa. ,,Mijn moeder had in Groesbeek een winkel met huishoud- en cadeauartikelen. Daar stond ik al heel jong met mijn neus bovenop... de kassa als zij erachter stond. Achter de toonbank was ik het liefst. Mijn moeder moest me er soms zelfs wegsturen.”
Inmiddels is Maartje alweer ruim tien jaar styliste bij Sandwich_. Zij is het alziende oog in Nijmegen: de etaleur. ,,Een etaleur verzorgt de uitstraling van de winkel. Niet alleen de etalage, maar ook de aankleding van de mannequins”, legt ze uit. ,,Als etaleur ben je de spil tussen de styling en de verkoop. Die twee staan soms lijnrecht tegenover elkaar. Want het mooiste plaatje is niet altijd commercieel het beste verhaal. Ik was bij modewinkels jarenlang het verbindingsstuk; lekker stoeien met beide kanten.”
Bij Sandwich_ neemt Maartje, moeder van een dochter en een zoon, dit gedeelte ook voor haar rekening. ,,De andere meiden hier kunnen het ook, maar ze vinden het fijn als ik het doe. Daar krijg ik de vrije hand in en daar ben ik heel blij mee.”
Daarbij is Maartje natuurlijk ook styliste. ,,Ik vond het voorheen heerlijk achter de schermen. Maar nu sta ik ook alweer een aantal jaren ‘in de frontlinie’ met het directe contact met klanten. Daar word ik ook blij van. Op dat vlak vullen we elkaar in het Sandwich_team heel goed aan: Brenda en Anja zijn veel extraverter en makkelijk in de omgang terwijl ik wat rustiger ben en de kat uit de boom kijk. Dat werkt heel fijn samen.”
Wat draag je zelf vandaag? ,,Een heerlijke sweatjurk met bijpassende legging van Zoso, een van onze nieuwe merken. Zoso is een Nederlands merk en heeft een mooie mix van stijl en comfort. Casual met een lekker sweatstofje. Ik ben gek op dikke tricots. Tuniekjes met een col of een V-hals, daar word ik helemaal blij van. Met een mooie naadvorm. Het merk sluit heel goed aan op de kleding van Sandwich_, dat gevoel had ik meteen.”
Dat laatste vindt Maartje fijn. Zoso voelt direct vertrouwd. ,,Dat Sandwich_gevoel kennen we allen goed hier, daar voelen we ons fijn bij: comfort maar tegelijk heel leuk eruit zien. Mooie materialen met altijd een gekke twist eraan. Net even anders dan anders. Dat is Zoso ook en dat sluit dus geweldig aan.”

Sandwich_styliste Wilma: winkeldier met een hart voor familiezaken
Alsof ze door haar eigen huis loopt, beweegt Sandwich_styliste Wilma Gommers zich door de winkel in Veenendaal. Ze kent dan ook elk hoekje van het ruime pand aan de Hoofdstraat 59 op haar duimpje. Ruim vóór de feestelijke opening in april 2018 was Wilma er al hard aan het werk.
,,Nadat we de sleutel kregen en het grote verbouwwerk was gedaan ben ik meteen gaan helpen”, vertelt Wilma, zus van Sandwich_eigenaar Brenda, midden in de winkel.... ,,Opruimen, schoonmaken; we hebben toen héél hard gewerkt. De opening daarna was geweldig met veel klanten, vrienden en familie.”
Natúúrlijk familie. In 2010 werkte Wilma al met zus Brenda samen in de Sandwich_winkel in Nijmegen. ,,Dat was destijds een paar dagen per week. Toen we in Veenendaal begonnen, ben ik hier full time gestart. Ik heb jarenlang heel fijn gewerkt in andere modewinkels maar van Brenda heb ik de finesses van het vak en het één-op-één werken met een klant geleerd. Dat is zo leuk.”
Ook zus nummer drie Annita draait mee in de winkels. De zussen zijn echte winkeldieren. ,,Dat zit er van jongs af aan in”, zegt Wilma. ,,Ik heb het vroeger wel ergens anders geprobeerd, hoor. Werken op kantoor, bij een houthandel. Twee jaar hield ik het vol. Toen kreeg mijn vader, die al een winkelwagen had, een levensmiddelenzaak in Nijmegen. Die ben ik met ondersteuning van mijn moeder gaan runnen. Dat was raak voor mij.”
Daarna stapte Wilma, moeder van twee dochters, over naar de mode en ging er nooit meer weg. Ze wil niets anders meer. ,,Ze moeten me hier zelfs nog wel eens terugfluiten. Omdat ik me de gang van zaken teveel aantrek. Ik ben zó betrokken dat dat wel eens moeilijk is. Dan neem ik het mee naar bed. Maar in een familiebedrijf wil je altijd dat alles goed gaat. Voor familie loop ik de schoenveters uit mijn schoenen.”
Wat draag je zelf vandaag? ,,Een heel mooie, kleurrijke jurk van Zoso. Je kunt hem klassiek dragen met een panty eronder of casual met een legging, zoals ik nu. Het is een prachtig, betaalbaar merk met mooie stoffen die lekker stretchen. De prijs-kwaliteitverhouding van Zoso vind ik super. Ook daarom ben ik heel blij met deze nieuw collectie in de winkel. Er is voor ieder wat wils.”
Wilma vindt het geweldig als een klant tevreden en ‘geheel compleet’ naar buiten loopt. ,,Dat ze een mooie jurk heeft, maar toch ook dat leuke nieuwe jasje heeft genomen. Zodat ze niet wéér dat spijkerjasje dat nog thuis hangt erover gaat dragen. Dat bedoel ik met compleet. Dat ik wéét dat ze op haar mooist is en dat niemand nog aan dat spijkerjasje denkt. Dat mensen zichzelf verrassen.”


Sandwich_styliste Debbie: van mannen stylen naar vrouwen, een wereld van verschil

De tijd vliegt, merkt Sandwich_styliste Debbie Floor. Ruim tweeënhalf jaar alweer is de geboren Veenendaalse helemaal op haar plek in de winkel in haar geboortestad. ,,Toen ik hoorde dat Sandwich_ een winkel zou openen in Veenendaal ben ik Brenda, de eigenaar, meteen gaan stalken”, vertelt ze met een brede lach. ,,Ze zaten nog in de verbouwing dus het kwam eigenlijk niet zo goed uit. Maar ik hield vol en zei: ik wil niet lastig zijn, maar wil écht bij jullie komen werken. Punt.”
Debbie verontschuldigt zich ruim tweeënhalf jaar later nogmaals onbedoeld en lachend voor haar doortastende brutaliteit.... ,,Ik werk achttien jaar in de mode, maar heb het nergens zo naar mijn zin als hier. Het heeft dus geweldig uitgepakt. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met onze klanten, die binding is geweldig. Voorheen werkte ik in een mannenmodezaak. Ook leuk, maar in de omgang met klanten heel anders.”
Mannen of vrouwen stylen is een wereld van verschil, merkt Debbie. ,,Mannen staan open voor alles. Ze ‘hangen aan je been’, gaan mee en vertrouwen je. Mannen vinden het ook niet erg om bijvoorbeeld een grote kledingmaat te dragen, vrouwen hebben daar meer moeite mee. Dat is een verschil: vrouwen zijn wat vaker onzeker dan mannen. Veel dames praten niet zo positief over zichzelf, halen zichzelf een beetje naar beneden. Dat moeten ze helemaal niet doen!”
Dan moet je als mannen-styliste nog wel oppassen dat je niet té complimenteus bent. ,,Anders gaat hij nog denken dat je hem leuk vindt”, lacht Debbie. Ook als vrouwlief of vriendin meekomt, is voorzichtigheid geboden. ,,Als ik soms tegen een man zei ‘oh, maar dat staat je echt heel goed’, kwam er een boze blik van zijn vrouw. Dan benoemde ik meestal maar snel dat ik zelf ook een partner heb. Dan was het goed en waren we weer vriendinnen.”

Wat draag je zelf vandaag? ,,Een heerlijke trui van Yellow Label, een van onze nieuwe merken. Naast truien leveren ze vestjes en jurken in fantastische kleuren. Fijne gebreide stoffen van mooie kwaliteit. De pasvorm is ook heel goed: de bovenkleding valt getailleerd en wat wijder bij de buik. Prachtig. En wat ik ook zo fijn vind, is dat er geen wol en acryl in verwerkt zit. Het kriebelt niet. En je hebt het tóch lekker warm. Ik ben een koukleum, maar heb het in de kleding van Yellow Label nooit koud.”
Met name het uitgebreide kleurenpalet waarin het merk levert, maakt Debbie blij. ,,Van knalkleuren tot crèmekleurig. Voor ieder wat wils. Ik daag klanten daarin ook graag uit: dat iemand die normaal altijd zwart pakt, nu eens iets knaloranjes aantrekt. En daar dan heel blij mee naar buiten gaat, omdat het haar echt mooier maakt. Dát geeft mij voldoening.”

Sandwich_styliste Helma, carrièreswitch: na een dagje meedraaien was ze verkocht

Waar bijna alle Sandwich_stylistes een lange carrière in de mode hebben, was de aanvliegroute van styliste Helma Besemer helemaal anders. ‘Ik heb 37 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt met kinderen met een verstandelijke beperking’, vertelt Helma in de winkel in Nijmegen. ‘Heel erg leuk. Toen het speciaal onderwijs in 2017 op de schop ging, besloot ik te stoppen. ‘Wat ga je dan in godsnaam doen?’, vroegen mensen me. ‘Dan zit je daar maar thuis.’ Nou, mooi niet. Gaat de ene deur dicht, dan gaat de volgende open.’
Voor Helma was dat bij Sandwich_. ‘Ik kwam hier winkelen en Brenda,... de eigenaar, was heel verbaasd dat ik op een doordeweekse dag kwam. Ze dacht dat ik vakantie had. Toen ze hoorde dat ik was gestopt met werken vroeg ze me wat ik nu ging doen. Toen zei ik, eigenlijk als geintje, ‘ik kom bij jou werken. Lijkt me hartstikke leuk. Mag ik een dagje meedraaien?’ Dat heb ik gedaan, ik vond het geweldig en ben nooit meer weggegaan.’
Bij Sandwich_ is ze helemaal op haar plek. ‘Mijn droom was altijd juf worden. Die droom heb ik 37 jaar lang waargemaakt. Nu ga ik voor de droom van Brenda, hoe mooi is dat? Veel wat ik heb geleerd in het onderwijs neem ik mee hier naartoe. Vooral het observeren. Ik kan me goed inleven in een ander; aan een klant zien of ze zich prettig voelt in een setje zodra ze het pashokje uitkomt. En zorgen dat ze uiteindelijk mooier en met meer zelfvertrouwen naar buiten loopt.’
Dat was bij haar leerlingen net zo. ‘Wat heeft iemand nodig om beter in haar vel te zitten en zich fijner te voelen? Dat gebeurt met iemand die de juiste kleding draagt ook. Daarin voel je je beter, met meer zelfvertrouwen en dan ga je stralen. Dát wil ik bij klanten bereiken.’

Wat draag je zelf vandaag?
,,Een fijne trui en vest van Yellow Label, een van onze nieuwe merken. Jurken, truien en vesten in mooie kleuren die heel goed zijn te combineren met broeken die we van andere merken hebben. De bovenkleding van Yellow Label komt in verschillende modellen; van wijder en korter, tot smaller en langer. Daardoor kunnen we klanten heel makkelijk bedienen. En de prijs-kwaliteitverhouding vind ik ook echt een pluspunt.”
‘Klanten vinden Yellow Label geweldig, merk ik. Ze vinden de kleuren zo mooi, ik ben zelf groot fan van de felle kleuren. Maar effen of zwart is ook prachtig. En klanten zijn blij dat er geen wol in de kleding verwerkt zit. Mensen hebben bij wol al gauw: het prikt! Nou, dit prikt dus niet. Het is een heel zacht materiaal, mensen aaien er in de winkel graag even overheen.’


Locaties


Nijmegen


telefoon nr. +31 (0) 243 226 891
Adres. Marikenstraat 54
Website www.swnijmegen.nl
E-Mail info@swnijmegen.nl

openingstijden Nijmegen
Maandag 12:00 - 17:30
Dinsdag 10:00 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 17:30
Vrijdag 10:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00


Veenendaal


telefoon nr. +31 (0) 318 763 700
Adres. Hoofdstraat 59
Website www.swveenendaal.nl
E-Mail info@swveenendaal.nl

openingstijden Veenendaal
Maandag 13:00 - 17:30
Dinsdag 09:30 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 17:30
Vrijdag 10:00 - 17:30
Zaterdag 09:30 - 17:00
Zondag Gesloten