Styliste Wilma: winkeldier met een hart voor familiezaken

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 15:35

Alsof ze door haar eigen huis loopt, beweegt styliste Wilma Gommers zich door de winkel in Veenendaal. Ze kent dan ook elk hoekje van het ruime pand aan de Hoofdstraat 59 op haar duimpje. Ruim vóór de feestelijke opening in april 2018 was Wilma er al hard aan het werk.

"Nadat we de sleutel kregen en het grote verbouwwerk was gedaan ben ik meteen gaan helpen”, vertelt Wilma, zus van switch eigenaar Brenda, midden in de winkel. ,,Opruimen, schoonmaken; we hebben toen héél hard gewerkt. De opening daarna was geweldig met veel klanten, vrienden en familie.”
Natúúrlijk familie. In 2010 werkte Wilma al met zus Brenda samen in de Sandwich_winkel in Nijmegen. ,,Dat was destijds een paar dagen per week. Toen we in Veenendaal begonnen, ben ik hier full time gestart. Ik heb jarenlang heel fijn gewerkt in andere modewinkels maar van Brenda heb ik de finesses van het vak en het één-op-één werken met een klant geleerd. Dat is zo leuk.”
Ook zus nummer drie Annita draait mee in de winkels. De zussen zijn echte winkeldieren. ,,Dat zit er van jongs af aan in”, zegt Wilma. ,,Ik heb het vroeger wel ergens anders geprobeerd, hoor. Werken op kantoor, bij een houthandel. Twee jaar hield ik het vol. Toen kreeg mijn vader, die al een winkelwagen had, een levensmiddelenzaak in Nijmegen. Die ben ik met ondersteuning van mijn moeder gaan runnen. Dat was raak voor mij.”
Daarna stapte Wilma, moeder van twee dochters, over naar de mode en ging er nooit meer weg. Ze wil niets anders meer. ,,Ze moeten me hier zelfs nog wel eens terugfluiten. Omdat ik me de gang van zaken teveel aantrek. Ik ben zó betrokken dat dat wel eens moeilijk is. Dan neem ik het mee naar bed. Maar in een familiebedrijf wil je altijd dat alles goed gaat. Voor familie loop ik de schoenveters uit mijn schoenen.”
Wat draag je zelf vandaag? ,,Een heel mooie, kleurrijke jurk van Zoso. Je kunt hem klassiek dragen met een panty eronder of casual met een legging, zoals ik nu. Het is een prachtig, betaalbaar merk met mooie stoffen die lekker stretchen. De prijs-kwaliteitverhouding van Zoso vind ik super. Ook daarom ben ik heel blij met deze nieuw collectie in de winkel. Er is voor ieder wat wils.”
Wilma vindt het geweldig als een klant tevreden en ‘geheel compleet’ naar buiten loopt. ,,Dat ze een mooie jurk heeft, maar toch ook dat leuke nieuwe jasje heeft genomen. Zodat ze niet wéér dat spijkerjasje dat nog thuis hangt erover gaat dragen. Dat bedoel ik met compleet. Dat ik wéét dat ze op haar mooist is en dat niemand nog aan dat spijkerjasje denkt. Dat mensen zichzelf verrassen.”


 »