Eigenaar Brenda: Alles is familie

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 15:38

Natúúrlijk heeft Brenda wel even tijd. Die maakt ze voor je. In de ochtend, vlak voor de winkel in de Nijmeegse Marikenstraat opent, is ze nog met de laatste voorbereidingen voor de dag bezig. Maar een gepassioneerd gesprek over haar winkels komt nooit ongelegen.
,,Ruim negentien jaar zitten we hier nu al”, telt ze vlot de jaren. ,,Volgend jaar ons jubileum inderdaad. Geweldig, heb ik nu al zin in. Ik werk al bijna dertig jaar in kledingwinkels en in 2012 nam ik Sandwich_ in Nijmegen over met Frank, mijn man. In 2014 kwam daar de winkel in Apeldoorn bij en in 2018 Veenendaal. Ik vind het heerlijk.”

Brenda doet alles vol enthousiasme, altijd. Samen met manlief Frank, haar steun en toeverlaat. ,,Ik ben degene die zichtbaar is in de winkels, Frank doet al het onzichtbare werk achter de schermen. We kunnen niet zonder elkaar. Ik vind het heel fijn om met familie te werken. Met Frank, mijn zussen en een geweldig team vrouwen die al jaren mijn rotsen in de branding zijn..”
Brenda komt uit een Nijmeegs ondernemersgezin met zeven kinderen. ,,Mijn vader was groenteboer en later melkboer. Ik ging als klein meisje al mee op de wagen om groenten te verkopen in de stad, het hele gezin werkte mee. Ik dacht toen altijd dat ik groenteboer zou worden, zo mooi vond ik het wat mijn vader deed. Hij maakte een krop sla nog mooier dan hij was”, zegt ze lachend.
Voor Brenda werden het geen groenten, maar een leven lang gelukkig in de kleding. ,,Mijn vader was altijd goed gekleed. Hij droeg een stofjas als hij werkte, maar daaronder altijd een overhemd met een stropdas.”
Wat draag je zelf vandaag? ,,Een lange rok, een mooie top en een kleurrijk vest van Poools, een van onze nieuwe merken bij switch. Poools is een Nederlands modemerk waar vrijwel alleen maar vrouwen werken. Mede daardoor voelde ik vanaf de eerste kennismaking in Winssen direct een heel fijne klik met de mensen daar. Daarbij is het een familiebedrijf, dan voel ik me natuurlijk meteen thuis. Alles is familie.”
Poools levert vier keer per jaar complete collecties aan switch. ,,Je kunt van top tot teen door ze worden aangekleed. Ze hebben prachtige breisels en veel casual tops; blousjes en T-shirts. Heel modern, fijn om te dragen en je bent meteen lekker mooi.”
,,Ik ben ontzettend blij met dit merk als aanvulling op ons assortiment. Poools ziet graag dat wij, vrouwen, mooi vrouwelijk en sportief gekleed zijn: een mooie rok met een stoer jasje, of een stoere broek met een luxe top. Het zachte gecombineerd met een goede fit. Die combinatie is waarom ik er zelf zo op gevallen ben. Ik zag mijn klanten het meteen dragen.”
En weg is ze weer. De winkel gaat open. Dan wil Brenda maar op één plek in de wereld zijn. Waar ze altijd is: dicht bij haar klanten.


«